March 5, 2013

Despre noi

Scurt istoric…
Asociaţia Mişcarea Sportivă a Studenţilor Transilvăneni (M.S.S.T.) s-a constituit legal în data de 19.06.2013 la inițiativa studenților Radu-Tiberiu Șerban, Andreea Badache și Alexandru Zadic. Primul, student senator al Facultății de Educație Fizică și Sport (F.E.F.S.) la acel moment, a doua, student cancelar și al treilea, student entuziast, au simțit nevoia unei entități de acest gen pentru organizarea la un nivel superior, de evenimente cultural-sportive la care au întâmpinat dificultăți în trecut.
Cei trei membrii fondatori ai acestei asociații au luat parte la reprezentarea intereselor studenților F.E.F.S. încă dinaintea nașterii M.S.S.T. prin participarea la ședințele Consiliului Facultății, ale Senatului universității precum și la cele ale Consiliului Studenților din U.B.B. sau ca reprezentanți ai studenților în diverse comisii precum cele de cazare, tabere studențești și burse. Simțind nevoia de a aplica cunoștințele dobândite în practică, aceștia au inițiat mai multe activități cu și pentru studenții facultății și ai universității Cele mai relevante dintre acestea au fost conferințele Importanța Activităților Fizice în Societatea de Azi, edițiile I și II precum și Campionatele Sportive ale UBB la disciplinele fotbal și baschet 3X3, Edițiile I și II. La aceste evenimente au participat numeroși studenți, campionatele sportive adunănd peste 400, precum și personalități din lumea sportului clujean ca Vasile Bogdan, Leon Gomboș, Florin Berceanu, Corina Căprioriu, Cristi Dulca și alții.
Înființarea asociației noastre a oferit un cadru nou în care studenții să poată duce la un alt nivel organizarea de astfel de evenimente, cu o ușurință mai mare. Mișcarea Sportivă se poate baza acum pe un număr de 70 de voluntari, specialiști în domeniul educației fizice și a sportului și are suportul legal de a se apropia mai mult de mediul privat, care se dovedește a fi un jucător implicat în astfel de activități, M.S.S.T. având ca scop reprezentarea intereselor studenţilor Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi a tinerilor sportivi din Transilvania în vederea stimulării şi dezvoltării educaţiei şi performanţei sportive.

Anul 2015 în perspectivă
După un 2013 mai timid, cu o echipă în formare, în 2014 familia M.S.S.T. a avut un an mult mai bogat în ceea ce privește activitățile în care s-a implicat precum relevă și imaginile atașate la finalul broșurii. În 2015 dorim să continuăm ascensiunea și să mărim amplitudinea și profesionalismul organizării evenimentelor.
Primele trei mari activități pe care le vom desfășura în prima parte a anului 2015 sunt:
Mov3 Cup
Acest proiect se va desfășura având ca și context, câștigarea de către echipele de handbal și de fotbal ale Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca a Cupei EURO ROMA 2014 care a avut loc în perioada 13-16.11.2014, un titlu internațional prestigios, ținând cont de tradiția acelei competiții și de numărul și numele celorlalți participanți.
De asemenea anul acesta se împlinesc 130 de ani de la nașterea profesorului Iuliu Hațieganu, iar transformarea Parcului Sportiv cu același nume într-un loc de desfășurare a unei competiții sportive internaționale este un mijloc potrivit pentru a celebra viața distinsului profesor.
Un alt factor care trebuie luat în considerare este deținerea de către orașul nostru a titlului de Capitală Europeană a Tineretului.
Competiția noastră se dorește a fi una internațională, la care să participe tineri studenți ai unor universități din țară precum și din străinătate.
Se vor desfășura meciuri de fotbal între echipele participante, în Parcul Sportiv Dr. Iuliu Hațieganu pe cele trei terenuri pe care universitatea noastră le deține.
Student în Mișcare 2015
Proiectul este realizat pentru dezvoltarea personală și profesională a voluntarilor din cadrul asociației. Când tinerii cu interese comune se întâlnesc și se angajează pentru atingerea unui obiectiv comun, o echipă se formează. Fiecare voluntar contribuie la atingerea obiectivelor asociației. Pentru a eficientiza munca în echipă și a responsabiliza voluntarii, acțiuni specifice sunt demarate în cadrul Teambuilding-ului „Student în Mișcare” 2015.
Motivarea voluntarilor, încurajarea și includerea lor în activități de grup ajută la formarea echipelor de lucru. Când vorbim despre voluntariat, este foarte important ca membrii asociației să ia inițiativă în efectuarea sarcinilor. Performanța poate fi atinsă prin aportul fiecărei persoane din grup.
Proiectul de față este unul realizat pentru voluntari și, implicit, în beneficiul asociației. Teambulding-ul este un proces de dezvoltare și motivare a unui grup.
Caravana F.E.F.S.
Proiectul este realizat pentru promovarea activităților sportive în societatea de azi. Acestea reprezintă un subiect de interes major în viața de zi cu zi. Campaniile de conștientizare demarate de studenții Facultății de Educație Fizică și Sport presupun informarea elevilor în legătură cu activitățile fizice și sportive.
Cu ocazia caravanei se dorește promovarea imaginii Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” precum și a oportunităților educaționale oferite.
Se prezintă șansele de dezvoltare profesională și domeniile de activitate în care viitorii absolvenți pot practica și își pot implementa cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studiu.
Proiectul de față este unul realizat de către voluntarii asociației, studenți implicați activ în procesele educaționale și care doresc să își împărtășească cunoștințele dobândite și entuziasmul de a studia în cadrul acestei facultăți.

Alte evenimente în perspectivă
Odată cu venirea primăverii și a sezonului cald activitățile cu caracter practic se vor înmulții, iar în a doua jumătate a anului dorim să continuăm proiectele începute deja pentru a le transforma într-o tradiție. Așadar urmează:

Crosul universitar;
Conferința I.A.F.S.A. – ediția a IV-a;
Studembrie 2015 (ediția a II-a);
Balul Bobocilor 2015;
Craciunul F.E.F.S. – ediția a III-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *